TasteAtlas, dünyanın en iyi sakatat yemeklerini açıkladığı listede Türkiye’nin kokoreç yemeğine 3. sırada yer verdi.
Dünya genelindeki geleneksel yemekleri ve lezzet duraklarını derecelendiren prestijli gastronomi platformu TasteAtlas, 2025 yılı itibarıyla dünyanın en iyi sakatat yemeklerini açıkladı. Farklı kültürlerden damak tatlarını bir araya getiren listede, Türkiye’den üç lezzet yer alarak dikkat çekti.
TasteAtlas’ın açıkladığı sıralamada İran mutfağının ünlü yemeği Kaleh Pacheh birinci sırada yer alırken, Peru’nun kalpten yapılan ızgarası Anticuchos de Corazon ikinci, Türkiye’nin sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi Kokoreç ise üçüncü sıraya yerleşti. Japonya’nın dil ızgarası Gyutan dördüncü, Yunanistan’ın Kokoretsi adlı sakatat yemeği ise beşinci sırada kendine yer buldu.
Türkiye, yalnızca kokoreçle değil, diğer geleneksel sakatat yemekleriyle de listede öne çıktı. Güneydoğu Anadolu mutfağının önde gelen lezzetlerinden Ciğer Kebabı 11. sırada yer alırken, soğuk kış aylarının şifa deposu Kelle Paça Çorbası da 17. sıradan listeye girmeyi başardı.