Bursa

Uluslararası 4. Gastronomi Festivali başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 4. Gastronomi Festivali açılış töreni düzenlendi.

HABER: MAHMUT VURAL

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 26, 27 ve 28 Eylül tarihleri arasında birbirinden farklı etkinliklerin ve yemeklerin yer alacağı Uluslararası 4. Gastronomi Festivali için açılış töreni Merinos’ta gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, kısa bir konuşma gerçekleştirerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

“GELENEĞİ YAŞATMAK ÖNEMLİ”

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Osmanlı’nın başkenti olan kadim bir şehirdir. Burada Gastronomi geleneğini yaşatmak önemlidir. Festivalimiz hayırlı olsun” dedi.

“ARTIK CAN BOĞAZDAN GİDİYOR”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Gastronomi’nin ilgi çekici bir konu olduğunu söyleyerek, “3 gün boyunca her şeyi yiyebilirsiniz ama gün sonunda yediklerimize dikkat etmemiz lazım. Çünkü artık can boğazdan gidiyor" dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, “Konuk edildiğim için, güzel ağırlandığımız için teşekkür ederim. Çünkü bu güzel program Bilecik'imize de ışık olacak. Bugün karıştırdığımız o güzel dostluk çorbası tüm ülkemize yayılsın. Dostlukla, dayanışmayla ve kardeşçe yaşamayla güzel günlere adım atalım temennisiyle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Festivaliniz hayırlı olsun” İfadelerini kullandı.

Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu’ da kısa bir konuşma gerçekleştirdi ve festivalin hayırlı olmasını diledi.

“BURSA, DÜNÜN KADİM LEZZETLERİNİ GELECEK NESİLLERE TAŞIYOR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın yalnızca bugünün mutfak zenginliğini değil, kadim lezzetlerini de geleceğe aktardığını belirterek, “Bursamız, ülkemizin gastronomi merkezlerinden biri olarak, dünün kadim lezzetlerini, bugünün zengin mutfağını, bereketli topraklarımızın mahsullerini gelecek nesillere taşıyan yepyeni bir kent hafızasına ev sahipliği yapıyor” dedi.

“FESTİVAL, YEREL ÜRETİCİLERİ VE İŞLETMELERİ BULUŞTURUYOR”

Festivalin yalnızca lezzetleri tanıtmakla kalmadığını vurgulayan Başkan Bozbey, “Festivalimiz; Bursa mutfağının eşsiz lezzetlerini tanıtmanın yanı sıra, yerel üreticilerimizi, işletmelerimizi ve tüm paydaşlarımızı aynı çatı altında buluşturuyor. Böylece hem kent ekonomisine hem de gastronomi turizminin gelişimine önemli katkılar sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLIYORUZ”

Festivalin bu yıl çok daha güçlü bir programla gerçekleştiğini söyleyen Başkan Bozbey, “Bu yıl festivalimizi 26-27-28 Eylül tarihlerinde Merinos Park’ta gerçekleştirirken; yalnızca Türkiye’den değil, dünyanın farklı ülkelerinden misafirlerimizi ağırlıyoruz” dedi.

“GÜVENİLİRLİK SERTİFİKASI İLE LEZZET HARİTASI OLUŞACAK”

Proje kapsamında kriterleri karşılayan işletmelere “Güvenilirlik Sertifikası” verileceğini aktaran Başkan Bozbey, “Bursa döner kebabı, pideli köfte, süt helvası, cantık, tahinli pide ve Muradiye çorbası gibi kentin simgesi olmuş lezzetleri en doğru şekilde sunan işletmeler, bu proje kapsamında oluşturulan haritada yerini alacak” dedi.

“COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ ÜRETİCİLERİ DESTEKLEYECEK”

Festivalin bir diğer ayağının “Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi” olacağını belirten Başkan Bozbey, “Buradan çıkacak değerlendirmelerle üreticilerimizin desteklenmesini, ürünlerimizin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir şekilde yer bulmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞEFLER KÖY YOLLARINDA PROJESİYLE ÜRETİCİLERİMİZ DÜNYAYA TANITILIYOR”

Başkan Bozbey, festival öncesinde gerçekleştirilen “Şefler Köy Yollarında” etkinliğine de dikkat çekerek, “Şeflerimiz ve sosyal medya fenomenleri ilçelerimizi ziyaret etti, üreticilerimizle buluştu, yöresel tarifleri yerinde deneyimledi. Bu yolculuk sosyal medyanın gücüyle milyonlara ulaştırıldı” dedi.

“TESCİLDEN TABAĞA BURSA GASTRONOMİSİ KİTABI KENTİMİZE KAZANDIRILIYOR”

Bursa gastronomisinin yazılı bir eserle kayıt altına alınacağını açıklayan Başkan Bozbey, “Büyük bir gururla ifade etmek isterim ki; bu yıl ayrıca ‘Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi’ kitabını kentimize kazandırıyoruz. Bu prestijli eser, köklü mutfak kültürümüzü geleceğe aktaracak ve Bursa’yı uluslararası alanda tanıtacak önemli bir kaynak olacak” dedi.

“HEDEFİMİZ BURSA’YI DÜNYADA ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR GASTRONOMİ MİRASI DURAĞI YAPMAK”

Konuşmasının sonunda festivalin vizyonuna değinen Başkan Bozbey, “4. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali ile hedefimiz, Bursamızı yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da adından söz ettiren bir gastronomi mirası durağı haline getirmektir” diye konuştu.