Genel

Yemek siparişi verenler dikkat!

Türkiye’de yemek uygulamalarının yüksek komisyonları hem esnafı hem tüketiciyi zorluyor. Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Sayit Karabağlı, çözüm olarak komisyonsuz “Yemek Butik” platformunun devreye alındığını açıkladı.

Türkiye'de bazı yemek uygulamaları, platforma üye olan işletmelerden yüksek oranda komisyon alıyor. Bu durumla beraber hem işletme ürününden kar elde edemiyor hem de vatandaşlar yüksek komisyonun karşılanması için zamlı ürün tüketiyor.

Bunun üzerine Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Sayit Karabağlı bir grup gazeteciye değerlendirmede bulundu.

Yüksek komisyonların gıda enflasyonun yükselmesine ve vatandaşın yüksek fiyata ürün tüketmesine yol açtığını söyleyen Karabağlı, “Esnafa ücretsiz ve komisyonsuz hizmet sunacak Yemek Butik sitesi devreye alındı” dedi.

Karabağlı, yeni projenin restoranların yüksek komisyonlu çevrim içi sipariş platformlarına olan bağımlılığını azaltmayı, işletmelerin komisyonsuz online sipariş almasını ve müşteri verilerini kendi bünyelerinde tutmalarını sağlamayı amaçladığını söyledi. Karabağlı, İstanbul’da yapılan pilot çalışmalar doğrultusunda Türkiye genelindeki 200 bin üye iş yerine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

YÜZDE 10 İNDİRİM

Karabağlı, Yemek Butik isimli sitede komisyon bedeli olmayacağını ve tüketiciye siparişlerde yüzde 10 indirim uygulanacağını belirterek, “Satış ücretleri üye iş yeri tarafından tahsil edilecek ve ertesi gün hesaba geçecek. Ödemeler diğer sistemlerde olduğu gibi uzun süre beklemek zorunda kalmayacak. Sitemizi başkasına tavsiye eden ikinci şahıslar ise yüzde beş bonus kazanacak" dedi.