Toplantıda hazır bulunan Bursa Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu Derneği Başkanı Fatih Arslan, Türkiye Meslekte Birlik Platformu Başkanı Ebubekir Şimşek ve TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nazım Tekelioğlu’nun selamlama konuşmalarının ardından denetleme, disiplin ve yönetim kurulu üyeleri sahneye davet edilerek özgeçmişleri katılımcılar ile paylaşıldı. Üyelerin tanıtımının ardından sahneye çıkan BSMMMO Başkan Adayı Bünyamin Çolak kurul üyeleri ile birlikte birlik fotoğrafı verdikten sonra projelerini ve aday olma amaçlarını açıklayan bir konuşma yaptı.

Çolak konuşmasında bugüne kadar rakiplerine nasıl iyi muhalefet yapılacağını öğrettiklerini 1 Haziran’dan sonra ise nasıl mesleki çalışma olur, nasıl oda yönetiliri öğretecekleri iddiasında bulundu. Meslektaşlarına seslenen Çolak birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Ardından projelerini tanıtmaya başlayan Çolak; Yeşil Pasaport, Sosyal Tesis, Muhasebe ve Ekonomi Zirvesi, Muhasebe TV, Yeniden Bilanço Dergisi, Eğitim Atölyeleri, Pozitif Bütçe, Mali Müşavirlik Fakültesi, Kooperatifleşme Modeli ile Ofis Desteği, MİM – Mevzuat İzleme Merkezi, Temsilde Adaletin Sağlanması, Tahsilat Sorunu ve Haksız Rekabetin Ortadan Kaldırılması, Bağımlı Çalışan Meslektaşlara Yasal Güvence, KDV-Gelir Vergisi Mevzuat Çelişkisinin Giderilmesi, Staja Başlama ve Yeterlilik Sınavlarının Bursa’da yapılması olmak üzere pek çok başlıkta proje ve çözüm önerilerini anlattı. Toplantının sonunda topluca fotoğraf çektiren grup, oda seçimleri için hazır olduklarını “Mesleğin İstiklali, Meslektaşın İstikbali için Biz Hazırız” sloganı eşliğinde bir kez daha yüksek sesle ilan ettiler.

BURSA MESLEKTE DAYANIŞMA VE BİRLİK GRUBUNUN PROJELERİ:

1-SOSYAL TESİS

İçerisinde kültür, sanat ve spor alanlarının olduğu, hoşça vakit geçirilecek, şehir dışından gelen misafir meslektaşların konaklama ihtiyacının karşılanacağı MALİ MÜŞAVİR EVİ projesi.

2- YEŞİL PASAPORT HAKKI

Mesleğin Türkiye için ne kadar önemli bir noktada olduğu bilimsel bir çalışmayla ilgili bürokratik çevrelere aktarılarak, yasal düzenleme taslağını hazırlanıp yeşil pasaport hakkını kazanmak için gerçek bir çalışma yürütülmesi.

3-MUHASEBE VE EKONOMİ ZİRVESİ

Uludağ Muhasebe ve Ekonomi Zirvesi projesi hayata geçirilerek, Cumhurbaşkanlığından ilgili bakanlıklara kadar üst düzey katılımların sağlandığı bir organizasyon Bursa’nın geleneği haline getirilecek.

4-MUHASEBE TV

Odada TV stüdyosu kurarak, üniversitelerden maliye ve ekonomi kurumlarına, kalkınma ajansı temsilcilerinden, hibe destek kurumlarına kadar bir çok alanda yetkin ve uzman kişilerin ağırlanacağı programlar düzenlenecek.

5-YENİDEN BİLANÇO DERGİSİ

Mobil aplikasyona dönüştürülecek bilanço dergisi dinamik bir yapıya kavuşturularak, mevzuat yazıları, sosyal içerikli yazılar ve sektörle ilgili haberler cep telefonundan sesli okuma ve dinleme yöntemiyle takip edilebilecek.

6- EĞİTİM ATÖLYELERİ

Büyük salonlarda yığma eğitimler yerine randevulu, butik eğitimlerle konuların daha anlaşılır, eğitimlerin daha verimli olması sağlanacak.

7-MECLİS TOPLANTILARI VERİMLİ HALE GELECEK

Oda meclisi toplantıları kısır tartışma döngüsünden kurtarılıp, gündem ve içeriği düzenlenerek meslek ve meslektaşlar için verimli hale getirilecek.

8-POZİTİF BÜTÇE

Müşterilerden sağlanacak sponsorluklarla ve proje ortağı yapılacak meslektaşlarla oda gelirleri artırılacak. Bütçe büyütülecek. Daha etkin daha verimli ve daha prestijli organizasyonlarla mesleğin sosyal itibarı hak ettiği noktaya taşınacak.

9- MALİ MÜŞAVİRLİK FAKÜLTESİ

Akademik bir mesleğin lisans boyutunda temel bir zemini olması gerektiği inancı ile mesleğin geleceği planlanacak. Mali Müşavirlik Fakültesi projesi için pilot üniversite ve akademik program çalışması yapılacak.

10- KOOPERATİFLEŞME MODELİYLE OFİS DESTEĞİ

Dayanışma ve birliğin en iyi modeli olan kooperatifleşme yoluyla, oda bütçesine yüklenmeden meslektaşlara ofis desteği oluşturulacak.

11- MİM - MEVZUAT İZLEME MERKEZİ

“Tematik Buluşmalar”da Osmanlı’daki işçilerin yaşam koşulları konuşuldu
“Tematik Buluşmalar”da Osmanlı’daki işçilerin yaşam koşulları konuşuldu
İçeriği Görüntüle

Oda bünyesinde bir izleme merkezi kurulacak. Bu merkez, mevzuat taslaklarını yayınlanmadan önce mesleki lobi faaliyetlerinin alt yapısını hazırlayacak ve sosyal medya üzerinden gerekli aksiyonların alınmasını sağlayacak. Ayrıca yeni çıkan mevzuatların özet açıklamaları meslektaşlar ile paylaşılacak.

12- TEMSİLDE ADALETİN BURSA ÖRNEĞİ YARATILACAK

Üst birlik olan TÜRMOB’dan başlayarak oda yönetimleri de dahil olmak üzere, çevre ilçelerdeki temsil düzeyine kadar tüm unsurların etkin katılımını artıracak yasal düzenleme çalışmaları yapılacak.

13- TAHSİLAT SORUNU VE HAKSIZ REKABETİ KALDIRMAK

Haksız rekabetin ve tahsilat sorunun kaynağı olan tarife karmaşasını gidermek ve tek ücret tarifesini hayata geçirmek için, Bakanlık düzeyinde kapsamlı bir çalışma yürütülecek. Tahsilat takibini merkezi sisteme bağlayacak altyapı projesinin pilot uygulaması Bursa’da hayata geçirilecek.

14- BAĞIMLI ÇALIŞAN MESLEKTAŞLARA YASAL GÜVENCE

Hazırlanmış olunan bağımlı çalışan mali müşavirlerin çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelik taslağını resmileştirmek için bakanlık düzeyinde çalışma yürütülecek. Meslektaşların hakları savunulacak.

15- KDV/GELİR VERGİSİ MEVZUAT ÇELİŞKİSİ

Gelir Vergisi kanununa göre tahsilat esası, KDV kanununa göre hizmetin gerçekleşmesi esasına dayalı makbuz düzenlemesi karmaşasının giderilmesi için yasal ve bürokratik düzlemde çalışmalar yürütülecek. Vergi mevzuatı komisyonu bu konu için özel çalışma yürütecek. Kapsamlı bir çalışmayla tüm girişimler gerçekleştirilecek.

16- SINAVLAR BURSA’DA YAPILACAK

Türkiye’nin 4.Büyük şehri olan Bursa’nın staja başlama ve yeterlilik sınavlarının merkezlerinden biri haline getirilmesi sağlanacak. Bursa’daki ve çevre illerdeki stajyerlerin sınavları için üniversitelerle görüşmeler yapılıp alt yapısı hazırladıktan sonra TESMER ile birlikte hayata geçmesi sağlanacak.