Rehber grubu sabah saatlerinde Abdal Meydanı’nda bir araya gelerek Çaycı İsmail’de Abdal Simiti ve Bursa Tahinlisi ile kahvaltı yaptı. Grup ardından Ördekli Kültür Merkezi’ne geçerek Osmanlı Çayı’nı tecrübe etti. Grup daha sonra sırası ile Bursa Bıçakçılar Çarşısı, Galle Han, Cumhuriyet Caddesi, Eskişehir Han, Kayhan Çarşısı, Boyacıkulluğu Köprüsü, Irgandı Köprüsü, Yeşil Külliyesi ve Hünkar Köşkü’nü ziyaret edip ayrıntılı bilgi aldı.

Rotaryenlerden, Cumhuriyetimize yakışan balo…
Rotaryenlerden, Cumhuriyetimize yakışan balo…
İçeriği Görüntüle

Grup öğle yemeğinde Kayhan’da bulunan Acı Dayı Cantık Salonu’nda Bursa Cantığını tattı. Grup ardından Hünkar Köşkü’nde çok eski bir Osmanlı Tatlısı olan Keşkül-ü Fukara’nın tadına baktı.

Grup daha sonra Hanlar Bölgesine geçerek kumda kahve içti. Grup son olarak Millet Mahallesi’nde bulunan Köfteci Faruk Et Restorantı’nda Bursa Kebabı ve Bursa Pideli Köftesi ile akşam yemeği aldı.

Eğitim turuna oda başkanı Tansu Erçevik, oda kurucu başkanı Ersen Yelkenkaya, oda yönetim kurulu üyesi Güray Kartal ve oda üyelerinden Esra Öztürk, Elvan Yalçın Özyürek, İlknur Boztınaztepe, Beyza Başaran, Enis Yaşar, Rebahat Tekiner, Zeynep Erişen,İrem Göncü Yıldırım, Mustafa Kuş,Bilal Kasap, Metin Güden, Behiç Efe Tekin, Kenan Adabaş, Adnan Mert (Barantico), Berna Yıldırım, Nagehan Çarıkçı, Fatih Songur, Onur Öztürk, Mustafa Bayrak, Rukiye Özdemir, Said Çakış, Hakan Beşler katıldı.

Başkan Tansu Erçevik sözlerine eğitim turunda liderlik yapan Rehber Aykan Özyürek’e, Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü Personelleri’ne, ulaşım sponsorları Külcüler Turizm İşletmecisi Soner Yolcu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’na, Çaycı İsmail, Acı Dayı, Hünkar Köşkü Sosyal Tesisleri Çalışanları’na ve Köfteci Faruk Et Restoran İşletmecileri Melike ve Faruk Arslanoğlu’na ve katılım sağlayan tüm meslektaşlarına teşekkür ederek cümlelerini tamamladı.

Kaynak: BÜLTEN