HABER: MAHMUT VURAL

Bursa, lezzetin merkezini oluşturacak bir etkinliğe hazırlanıyor. Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 4. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali düzenlenecek.

Festival öncesi yapılacak etkinliklerin içeriği, etkinlik alanlarıyla ilgili lansman toplantısı Montania Otel’de gerçekleştirildi.

Lansman toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

"BURSA’NIN GASTRONOMİ ROTASI YENİDEN OLUŞTURULUYOR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 26-27-28 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 4. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali’nin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Bu yıl “Rota Yeniden Oluşturuluyor” temasıyla gerçekleştirilecek festivalin, Bursa’nın kültürel mirasını ve üretici gücünü tüm yönleriyle ortaya koyacağını ifade eden Başkan Bozbey, “Bursamızın köklü mutfağını, üretici potansiyelini, zanaatkârlık geleneğini; sanat, tasarım ve kültürle harmanlayarak çok yönlü bir gastronomi kimliğiyle öne çıkarmak istiyoruz” dedi.

FESTİVAL MERİNOS PARKTA DÜZENLENECEK

Festivalin ana merkezi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos) yerleşkesi olacak. Ancak yalnızca şehir merkeziyle sınırlı kalmayacaklarını vurgulayan Başkan Bozbey, “Mudanya’dan Karacabey’e, İznik’ten Orhaneli’ye kadar geniş bir coğrafyada etkinlikler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yılki festivalin dört ana eksen etrafında şekilleneceğini belirten Bozbey, bu başlıkları şöyle açıkladı: “Gastro ekonomi ve tarım, sosyal gastronomi, kültür-sanat ve gastro turizm”

ULUSLARARASI İSİMLER BURSA’DA OLACAK

Festival kapsamında Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda önemli ismi Bursa’da ağırlayacaklarını belirten Başkan Bozbey, “Cüneyt Asan, Rafet İnce, Yunus Emre Akkor, Maria Ekmekçioğlu ve Elif Korkmazel gibi tanınmış şefler, Gastronomi Sahnesi'nde yerlerini alacak. Festivalden önce üç yabancı ve üç Türk şef ile 5 sosyal medya fenomeninden oluşan bir ekip, ilçelerimizde üreticilerle buluşacak” dedi.

BURSA GASTRONOMİSİ KİTAPLA KALICI HALE GELECEK
Bozbey, festivalin en önemli çıktılarından birinin “Bursa Gastronomi Kitabı” olacağını açıkladı. “Bu kitapla birlikte Bursalıların geleneksel tarifleri, yöresel ürünleri ve mutfak hikâyeleri kalıcı bir hafızaya dönüşecek” diye konuştu.

KÜLTÜRLE GASTRONOMİ BULUŞACAK
Bu yıl ilk defa gastronomi ile kültür-sanatın iç içe geçtiği etkinliklerin yer alacağını söyleyen Bozbey, “Film gösterimleri, yönetmen-yapımcı buluşmaları ve geleneksel ‘Gezek’ programı gibi kültürel etkinliklerle festivalimizi daha zengin hale getiriyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARA ÖZEL ALAN OLUŞTURULACAK”

Başkan Bozbey, festivalde her yaş grubuna yönelik etkinliklerin yer alacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“İstanbul, İzmir, Antalya, Hatay ve Bursa’daki gastronomi okullarının öğrencileri saha çalışmaları yapacak. Ayrıca çocuklar için yaratıcı mini şef etkinlikleriyle özel alanlar oluşturulacak.”

FESTİVAL KORTEJLE BAŞLAYACAK
Festivalin 26 Eylül sabahı kortej yürüyüşüyle başlayacağını belirten Başkan Bozbey, “Ardından dostluk çorbası ikramı ve açılış töreniyle resmi olarak start vereceğiz” dedi.

YEREL ÜRETİCİLERE VE KADIN KOOPERATİFLERİNE TAM DESTEK

Bursalılar dikkat! O ilçede sular kesilecek
Bursalılar dikkat! O ilçede sular kesilecek
İçeriği Görüntüle

Başkan Bozbey, Bursa mutfağının yerel üreticilerle birlikte yükseleceğini söyleyerek “Festival alanında kadın kooperatifleri, yerel üreticiler ve Bursa mutfağını temsil eden işletmeler stant açacak. Aynı zamanda kardeş şehirlerimizin lezzetleri de tanıtılacak” diye konuştu.

“BURSA LEZZET DURAĞI” PROJESİ DUYURULDU

Bursa Lezzet Durağı” projesine de değinen Başkan Bozbey, “Kriterleri karşılayan işletmelere güvenilirlik sertifikası vereceğiz. Böylece hem kaliteyi hem geleneksel lezzeti tescillemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ DE FESTİVALE DAHİL OLDU

Festivalle eş zamanlı olarak düzenlenecek Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin, Bursa'nın tescilli ürünlerini daha görünür kılacağını ifade eden Başkan Bozbey, bu zirvede ürünlerin markalaşma süreci ve gastronomi turizmine katkısının masaya yatırılacağını söyledi.


Festivalin organizasyon yapısına da açıklık getiren Başkan Bozbey, “Bazı bölümler Halil Bey’in, bazı bölümler ise Doğan Bey’in sorumluluğunda olacak. Halil Bey atölye çalışmaları, üretici buluşmaları ve stant koordinasyonlarını yürütecek. Doğan Bey ise kültürel etkinlikler, film gösterimleri ve gastronomi kitabı hazırlığını koordine edecek” dedi.