HABER: MAHMUT VURAL

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan turşu için hazırlıklar başladı.

Bursa’daki semt pazarlarında turşuluk ürünlere yoğun ilgi gösterilirken, fiyatların yüksekliği ise vatandaşları düşündürüyor.

SALATALIK VE BİBERİN KİLOSU EL YAKIYOR

Turşuluk salatalığın kilosu 50 ila 70 TL arasında değişirken, balık biber 60 TL, top biber ise 70 TL’den satışa sunuluyor.

LİMON 5 TANESİ 150 TL

Turşunun olmazsa olmazı limon, bu yıl en pahalı ürünler arasında yer aldı. Pazarda 5 adet limon 150 TL’den alıcısını bekliyor.

Pirinç ihtiyacının yüzde 72'si Türkiye'de üretiliyor
Pirinç ihtiyacının yüzde 72'si Türkiye'de üretiliyor
İçeriği Görüntüle

LAHANA 120, BAMYA 200 TL

Turşuluk lahananın kilosu 120 TL’den, bamya ise 200 TL’den satılıyor.

SİRKEDEN HAVUCA KADAR MALİYET YÜKSELDİ

Turşu yapımında kullanılan sirkenin de 2 litresi 40 TL’den satılırken, havuç 25 TL’den tezgâhlarda yerini aldı. Vatandaşlar, tüm malzemeler toplandığında turşu maliyetinin geçen yıllara göre katlandığını söyledi.

VATANDAŞ HESAP KİTAP YAPIYOR

Bütün fiyatlar bir araya geldiğinde toplam maliyet 745 TL’ye dayanıyor. Hal böyle olunca “Turşu da lüks oldu” sözlerini yeniden gündem oldu.

“ESKİDEN KIŞA HAZIRLIK YAPARDIK ŞİMDİ MALİYET HESAPLIYORUZ”

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, fiyatların her yıl yükseldiğini belirterek, “Artık turşu yapmak bile lüks hale geldi. Eskiden kışa hazırlık yapmak keyifti, şimdi maliyet hesabı yapıyoruz” şeklinde konuştu.